Maia Sandu l-a felicitat pe Maestrul Nicolae Botgros cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de felicitare în adresa Maestrului Nicolae Botgros, după ce ieri, a fost alături de artist la evenimentul prin care și-a sărbătorit împlinirea vârstei de 70 de ani.

Ian 26, 2023 - 16:25
Urmărește-ne peGoogle news
Maia Sandu l-a felicitat pe Maestrul Nicolae Botgros cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani
Foto: Președinția Republicii Moldova

„Maestrul, o legendă vie a țării noastre, este un adevărat artist al poporului în toată puterea cuvântului. Sub arcușul lui Nicolae Botgros, muzica noastră populară a căpătat o adevărată virtuozitate academică și a răsunat în toată splendoarea pe scene importante ale lumii”, a subliniat Maia Sandu.

Maia Sandu a mai spus că, talentul lui Nicolae Botgros încurajează și înalță și este de admirat generozitatea de care a dat dovadă Maestrul, de-a lungul anilor, muncind cu orchestra „Lăutarii” - de a descoperi, de a pune în valoare și de a da aripi noilor talente. De a oferi un standard, un exemplu de dăruire totală scenei atâtor generații de artiști.

„Maestre, sunteți admirat în fiecare casă din țara noastră. Sunteți apreciat și mult peste hotarele Republicii Moldova. Vă mulțumim pentru tot ce ați făcut pentru țara noastră. Să ne trăiți mulți ani înainte, dragă Maestre Nicolae Botgros!”, a spus Președinta Maia Sandu în mesajul său de felicitare în adresa artistului poporului.