Ministrul Sănătății participă la cea de-a 152-a sesiune a Comitetului Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco participă la cea de-a 152-a sesiune a Comitetului Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, care se desfășoară în perioada 30 ianuarie – 7 februarie curent, la Geneva, Elveția.

Ian 30, 2023 - 16:04
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Sănătății participă la cea de-a 152-a sesiune a Comitetului Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății
Foto: Ministerul Sănătății

Subiectele principale ale sesiunii sunt acoperirea universală cu servicii de sănătate, prin reorientarea sistemului de sănătate spre asistența medicală primară, prevenirea și controlul bolilor netransmisibile; protecția populației în cazul urgențelor de sănătate publică; asigurarea unor standarde înalte de sănătate pentru persoanele cu dizabilități, etc.

Comitetul Executiv al OMS se reunește la Geneva de două ori pe an și este compus din 34 de membri, profesioniști de rang înalt din domeniul sănătății, aleși pentru un mandat de trei ani. Menționăm că, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco a fost aleasă în calitate de membru al Comitetul Executiv al OMS din partea Regiunii Europene, în luna mai 2022.

Principalele funcții ale comitetului constau în punerea în aplicare a deciziilor și politicilor Adunării Mondiale a Sănătății, consilierea și facilitarea activității acesteia.