Precizări pentru presă din partea purtătorului de cuvânt al MAEIE Daniel Vodă în legătură cu producerea unui accident în județul Suceava, România

30 ianuarie 2023, Chișinău – Purtătorul de cuvânt al MAEIE Daniel Vodă a oferit următoarele precizări de presă în legătură cu deraparea în județul Suceava a unui camion înmatriculat în Republica Moldova.

Ian 30, 2023 - 19:25
Urmărește-ne peGoogle news
Precizări pentru presă din partea purtătorului de cuvânt al MAEIE Daniel Vodă în legătură cu producerea unui accident în județul Suceava, România
Foto: MAEIE

„Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene confirmă producerea unui accident în România cu implicarea unui camion înmatriculat în Republica Moldova, urmare a condițiilor meteo nefavorabile din țara vecină.

Accidentul s-a produs în raza localității Valea Putnei, județul Suceava. La fața locului au ajuns mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava și SMURD.

Potrivit informațiilor preliminare obţinute de către reprezentanții consulatului Republicii Moldova la Iași, șoferul, cetățean moldovean, a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgențelor din județul Suceava cu răni multiple, el fiind la momentul de față internat în secția de chirurgie toracică, fiind conștient.

Responsabilii de la consulat rămân în contact cu autoritățile române, pentru a acorda asistență consulară în funcție de solicitări.

Reiterăm recomandarea conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului și să urmărească anunțurile autorităților locale privind condițiile de călătorie”. - a conchis purtătorul de cuvânt Daniel Vodă.