Biatloniștii moldoveni au debutat la Campionatul European din Elveția

În perioada 25-29 ianuarie 2023, Lotul național de biatlon a debutat la Campionatul European din Elveția (Lenzerheide), concurând cu sportivi din 30 de țări.

Ian 30, 2023 - 19:26
Urmărește-ne peGoogle news
Biatloniștii moldoveni au debutat la Campionatul European din Elveția
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

Republica Moldova a fost reprezentată la Campionat de membrii Lotului național de biatlon (seniori): Alina Stremous, Mihail Usov, Pavel Magazeev, pregătiți de antrenorii Ivan Florean, Petru Bria și Nadejda Bria.

Echipa Moldovei s-a clasat pe locul VI: Alina Stremous pe distanța de 10 km urmărire și Pavel Magazeev pe distanța de 12,5 km urmărire.

La proba de masculin, în cursa individuală pe distanța de 20 de kilometri cel mai bun rezultat a fost obținut de Maxim Makarov, care s-a clasat pe locul 10.

La ștafeta SMR 6+7,5 km, echipa noastră, formată din Alina Stremous si Mihail Usov, a ajuns la finiș, încheind cursa pe locul 4, la doar 1,5 secunde de un loc pe podium. Pe podium au urcat echipele din Norvegia, Elveția și Franța.

Ministerul Educației și Cercetării adresează felicitări sportivilor și antrenorilor noștri, urându-le mult succes în viitor.