Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în discuții cu Patronatele

Astăzi la Ministerul Muncii și Protecției Sociale a avut loc o întâlnire cu reprezentanți ai asociațiilor de business în cadrul cărora participanții au prezentat principalele priorități pentru anul 2023.

Ian 30, 2023 - 19:26
Urmărește-ne peGoogle news
Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în discuții cu Patronatele
Foto: Ministerul Muncii și Protecției Sociale

Printre subiectele abordate se numără reforma inspecției muncii, programul de sănătate și securitate în muncă, introducerea voucherelor în agricultură, acțiunile din cadrul campaniei „Trecem pe alb” pentru anul 2023, măsurile de îmbunătățire a dialogului social ș.a.

Totodată, reprezentanții ministerului au prezentat mecanismul automatizat de subvenționare a creșterilor salariale și conceptul de vouchere în agricultură, care vin să susțină tranziția la munca legală. Patronatele, de asemenea, au prezentat principalele provocări cu care se confruntă membrii acestora și au propus un șir de măsuri pentru a le soluționa.

De asemenea, a fost discutată propunerea ca zilele de sărbătoare nelucrătoare care cad în zilele de repaos să fie transferate în zilele lucrătoare imediat următoare, fără ca acestea să fie recuperate.

În urma ședinței, patronatele vor veni cu propuneri în scris privind subiectele discutate.

Întâlnirea de astăzi este parte dintr-o serie de discuții cu partenerii sociali pentru a coordona prioritățile pentru anul curent pe domeniul muncă.