Rezultatele campaniei „Vaccinează-te! Protejează-ți viitorul!”, prezentate la Ungheni

Reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Biroului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din Republica Moldova și autoritățile publice locale din municipiul Ungheni au discutat despre rezultatele campaniei de intensificare a procesului de vaccinare la nivel local „Vaccinează-te! Protejează-ți viitorul!”. Autoritățile au abordat inclusiv subiectul cu privire la vaccinarea împotriva virusului papiloma uman (HPV).

Urmărește-ne peGoogle news
Rezultatele campaniei „Vaccinează-te! Protejează-ți viitorul!”, prezentate la Ungheni
Foto: Ministerul Sănătății

Campania „Vaccinează-te! Protejează-ți viitorul!” a fost lansată în mai 2022, cu suportul OMS și al Uniunii Europene, fiind desfășurată în zece raioane și municipii din țară, cu cele mai scăzute rate de vaccinare. Autoritățile publice locale, medicii și asistenții medicali, specialiștii în sănătate publică, profesorii, preoții, polițiștii, implicați în campanie, au contribuit la sporirea ratei de vaccinare – de rutină și împotriva COVID-19. În baza unui plan local de acțiuni echipele responsabile de campanie au discutat cu cetățenii despre importanța vaccinării pentru prevenirea bolilor infecțioase.

Menționăm că, în teritoriile implicate în campanie, s-a inversat tendința de descreștere a ratei de vaccinare. În anul 2022, acoperirea vaccinală la copii, la vârsta țintă de un an, a crescut cu 3,5% pentru difterie, tetanos și tuse convulsivă (DTP) și cu 1,2% la rujeolă, oreion, rubeolă (ROR), față de localitățile care nu au implementat activități comune la nivel local.