36 de cadre didactice au fost premiate la Conferința Națională eTwinning
La data de 4 februarie 2023, Universitatea Tehnică a Moldovei, în calitate de Birou Național de Asistență eTwinning Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, a organizat Conferința Națională eTwinning cu genericul „eTwinning, educație de calitate pentru un viitor durabil, incluziv și fericit”.

În cadrul conferinței au fost premiați câștigătorii concursurilor naționale „Fii Ambasador eTwinning - 2022” și „Proiecte eTwinning. Inovație și Colaborare” desfășurate pe parcursul anului 2022. Astfel, titlul de „Ambasador eTwinning” i-a fost conferit Anei Ceban, învățătoare de clasele primare la Liceul Teoretic ,,Mihai Marinciuc” din mun. Chișinău. Alte 36 de cadre didactice, proiectele cărora au demonstrat un impact relevant asupra copiilor și elevilor, s-au învrednicit de premii la categoriile: învățământ preșcolar, învățământ primar, învățământ gimnazial, învățământ liceal, învățământ profesional tehnic; la categoriile tematice: „Promovarea temei anuale eTwinning „Viitorul nostru frumos, durabil, incluziv – școlile și noul Bauhaus european”, „Colaborare prin utilizarea creativă a tehnologiei informației și comunicațiilor” și „Proiecte europene implementate de ambasadori eTwinning din Republica Moldova”. Lista premianților poate fi accesată aici.
În scopul diseminării practicilor de succes obținute în cadrul proiectelor eTwinning, desfășurate pe parcursul anului 2022, cadrele didactice premiante au prezentat în cadrul unui panel proiectele implementate în perioada menționată în colaborare cu alte instituții din diferite țări, membre ale proiectului eTwinning.
Ediția din acest an a Conferinței Naționale eTwinning s-a desfășurat în format hibrid, cu participarea a peste 200 de persoane.
Ministerul Educației și Cercetării felicită câștigătorii la concursurile naționale „Fii Ambasador eTwinning - 2022” și „Proiecte eTwinning. Inovație și Colaborare”, ediția 2022, și le urează mult succes în viitor.
Conferința Națională eTwinning a fost organizată cu sprijinul financiar acordat de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Comisia Europeană.