Acord de colaborare între Inspectoratul General al Poliției și ,,Sensus Septima''

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel CERNĂUȚEANU a avut o ședință de lucru cu reprezentanții organizației estoniene ,,Sensus Septima’’, în frunte cu directorul, Marko Kasaleht.

Feb 7, 2023 - 22:20
Urmărește-ne peGoogle news
Acord de colaborare între Inspectoratul General al Poliției și ,,Sensus Septima''
Foto: Poliția Republicii Moldova

În cadrul evenimentului a fost semnat Memorandumul de înțelegere care vizează implimentarea proiectului ,,Winning Mind’’, scopul proiectului fiind integrarea unui sistem informațional protejat, prin testarea și pilotarea în activitatea poliției a soluțiilor inteligente existente.

Totodată au fost trasate și principalele priorități de colaborare, prezentarea viitoarelor obiective de dezvoltare a unei rețele strategice de aplicare și apărare a legii în Republica Moldova.

Șeful IGP, Viorel CERNĂUȚEANU a menționat: ,,Apreciez deschiderea pe care o aveți față de instituția noastră și Vă mulțumim pentru efortul pe care îl depuneți în implimentarea acestui proiect. Aveți toată susținerea mea în calitate de conducător al Poliției în realizarea activităților bilaterale de cooperare”.

Partenerii de dezvoltare au menționat faptul că este prima lor încercare de a avea un proiect cu o insituție de aplicare a legii și au garantat că vor acorda suportul necesar ca acesta să fie realizat cu succes.

Menționam că proiectul are rolul de creare a unui sistem eficient de monitorizare și protejare a informației gestionată de poliție.