Președinta Maia Sandu a numit candidatul desemnat la funcția de Prim-Ministru al Republicii Moldova

În briefingul susținut astăzi ca urmare a demisiei Guvernului, Maia Sandu a anunțat numele noului candidat la funcția de premier precum și care sunt prioritățile viitorului executiv, în contextul în care amenințările la adresa Republicii Moldova și tentativele de destabilizare rămân ridicate.

Feb 10, 2023 - 21:06
Urmărește-ne peGoogle news
Președinta Maia Sandu a numit candidatul desemnat la funcția de Prim-Ministru al Republicii Moldova
Foto: Președinția Republicii Moldova

Președinta Maia Sandu a declarat că avem responsabilitatea de a proteja oamenii, de a menține pacea și ordinea în țară, iar economia și securitatea țării au nevoie de o nouă viață. Astfel, noul Guvern va trebui să crească securitatea țării, să întărească economia și să păstreze Moldova în lumea țărilor libere.

„Am avut consultări cu fracțiunile parlamentare. În urma discuțiilor am semnat decretul prin care l-am desemnat pe Dorin Recean în calitate de candidat la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova. În cadrul consultărilor cu fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate, echipa PAS și-a declarat sprijinul pentru domnul Dorin Recean”, a spus Președinta Maia Sandu.

Maia Sandu a subliniat că avem nevoie de unitate și multă muncă pentru a trece cu bine peste perioada grea cu care se confruntă țara noastră.

„Greutățile care au venit peste noi în 2022 ne-au amânat unele planuri, însă nu ne-au oprit din drum. Aș vrea să facem din anul 2023 un an al reconstrucției. Reconstrucția economiei, a localităților, reconstrucția  justiției. O reconstrucție la care să contribuim cu toții acolo unde suntem. Fără așteptări nerealiste, dar cu pași hotărâți”, a mai spus Sandu.

Președinta Maia Sandu a precizat că noua echipă guvernamentală va fi imediat formată iar noul guvern va conduce țara pe acest drum al reconstrucției.