Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, capitala Regatului Belgiei

20 februarie 2023, Chișinău – În timpul vizitei de lucru de la Bruxelles, Regatul Belgiei, în perioada 20-21 februarie 2023, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu le va prezenta partenerilor europeni prioritățile noului guvern al Republicii Moldova şi va discuta despre aderarea țării noastre la UE, implementarea reformelor și transpunerea acquis-ului comunitar în legislația națională.

Feb 20, 2023 - 13:52
Urmărește-ne peGoogle news
Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, capitala Regatului Belgiei

Ministrul de externe Nicu Popescu va participa la lucrările Consiliului Afacerilor Externe al Uniunii Europene, care este o reuniune a miniștrilor afacerilor externe ai statelor UE. La reuniune, oficialul moldovean se va referi la progresul în implementarea celor 9 recomandări din luna iunie 2022 ale Comisiei Europene şi la accelerarea procesului de armonizare a legislaţiei naţionale cu cele ale UE. Oficialul moldovean va aborda și ameninţările cu care se confruntă țara noastră, securitatea regională în contextul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, consolidarea rezilienţei ţării şi sprijinul important pe care ni-l oferă Uniunea Europeană în acest sens. 

Vicepremierul Nicu Popescu va avea întâlniri cu Stefano Sannino, secretarul general al Serviciului European pentru Afaceri Externe (EEAS), Antonio Tajani, vicepreședintele Consiliului de Miniștri al Italiei și ministru al afacerilor externe, Gert-Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE precum și cu alți oficiali europeni. 

În cadrul întâlnirilor cu oficialii europeni va fi discutată şi organizarea la începutul lunii iunie de către Republica Moldova a Summit-ului Comunității Politice Europene. 

În marja vizitei sale la Bruxelles, ministrul de externe Nicu Popescu va acorda mai multe interviuri presei internaționale.