Președinta Maia Sandu s-a întâlnit la Varșovia cu liderul SUA, Joe Biden: „Moldovenii își doresc să rămână parte a lumii libere și să-și realizeze visul de a adera la Uniunea Europeană”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat marți, 21 februarie, la evenimentul public de la Varșovia, la invitația Președintelui SUA, Joe Biden. Liderul de la Casa Albă a ținut în Polonia un discurs istoric care a marcat un an de la începerea războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei. După adresarea Președintelui american, șefa statului a discutat cu omologul său de la Washington despre consecințele războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova și despre eforturile noastre de a menține pacea și ordinea publică în țară.

Feb 22, 2023 - 12:53
Urmărește-ne peGoogle news
Președinta Maia Sandu s-a întâlnit la Varșovia cu liderul SUA, Joe Biden: „Moldovenii își doresc să rămână parte a lumii libere și să-și realizeze visul de a adera la Uniunea Europeană”
Foto: Președinția Republicii Moldova

„I-am transmis Președintelui Biden că moldovenii își doresc să rămână parte a lumii libere, să trăiască în siguranță și să-și realizeze visul de a adera la Uniunea Europeană și i-am mulțumit pentru sprijinul important oferit de către SUA pentru dezvoltarea economică și transformarea democratică a țării noastre”, a spus Președinta Maia Sandu.

Totodată, lidera de la Chișinău a folosit ocazia acestei întâlniri pentru a-i transmite Președintelui Statelor Unite ale Americii mesajul că, în situația dificilă în care ne aflăm, cu un război la hotar, avem nevoie și mai mult de sprijinul SUA pentru a ne consolida reziliența economică.

„Îi suntem recunoscători poporului american și pentru ajutorul oferit de către Guvernul SUA în ultimul an în vederea depășirii crizei energetice. Acest lucru ne-a permis să oferim compensații cetățenilor cu venituri mici pentru a putea face față mai ușor prețurilor crescute la resursele energetice. Mizăm în continuare pe susținerea guvernului american în efortul nostru de diversificare a surselor de energie și de consolidare a securității energetice”, a menționat Maia Sandu.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a mai menționat că, „prietenii noștri americani ne-au fost alături încă din primii ani de Independență și ne bucurăm să îi știm în continuare alături de Moldova și acum, în aceste vremuri complicate. L-am invitat pe Președintele Biden să ne viziteze din nou țara”, a conchis șefa statului.