Guvernul a aprobat proceduri ce reglementează operarea baloanelor și planoarelor

22 februarie 2023, Chișinău – Executivul a aprobat o hotărâre ce prevede acordarea licențelor de echipaj de zbor pentru baloane și transpunerea în legislația națională a Regulamentului UE de stabilire a normelor pentru operarea planoarelor, precum și pentru acordarea de licențe de echipaj de zbor pentru planoare.

Feb 22, 2023 - 18:58
Urmărește-ne peGoogle news
Guvernul a aprobat proceduri ce reglementează operarea baloanelor și planoarelor
Foto: Guvernul Republicii Moldova

Prin aprobarea și implementarea proiectului, va fi stabilit un cadru de reglementare mai simplificat și proporțional cu riscurile și complexitatea operațiunilor aeriene cu planoare/ baloane. Odată ce aceste aeronave presupun operațiuni mai puțin complexe, respectiv și riscurile sunt mai mici. 

„Prezentul proiect va asigura un nivel înalt de siguranță și, în același timp, va reduce sarcina de reglementare, în special pentru piloții/ operatorii de planoare/ baloane”, susține ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija. 

Așadar, în cazul introducerii acestui ansamblu de norme și proceduri, există certitudinea că în Republica Moldova vor exista toate premisele necesare unei dezvoltări favorabile a domeniului aferent operării baloanelor și planoarelor.

Proiectul poate fi consultat aici https://bit.ly/3x0YJ1C