Un cetățean al Iranului, documentat repetat pentru folosirea actelor falsificate

În Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră au depistat un cetățean străin care a încercat pentru a doua oară să traverseze frontiera Republicii Moldova în baza documentelor falsificate. Acesta s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară, printre pasagerii cursei „Chișinău-Londra”.

Mar 7, 2023 - 09:24
Urmărește-ne peGoogle news
Un cetățean al Iranului, documentat repetat pentru folosirea actelor falsificate
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

În amiaza zilei de ieri, 6 martie 2023, la linia de control pașapoarte s-a apropiat un cetățean al Greciei de 38 de ani. În timpul formalităților de control și identificare a persoanei, polițiștii de frontieră au avut suspiciuni privind autenticitatea pașaportului. Verificarea minuțioasă, cu ajutorul tehnicii speciale, a fost stabilită prezența indicilor vădiți de falsificare.

Totodată, la extinderea cercetărilor pe caz, polițiștii de frontieră au constatat că bărbatul este cetățean al Iranului și acesta este la a doua sa abatere de la lege. La sfârșitul lunii ianuarie curent, de asemenea în Aeroportul Chișinău a fost depistat cu acte falsificate.

În cauză, străinului i-a fost refuzată trecerea frontierei de stat până la elucidarea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii. Documentul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei.