Peste 70 ha de teren au fost compromise de incendiile de vegetație în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 31 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație uscată.

Mar 9, 2023 - 10:50
Urmărește-ne peGoogle news
Peste 70 ha de teren au fost compromise de incendiile de vegetație în ultimele 24 de ore
Foto: IGSU

În total focul a compromis peste 70 ha de teren. Un incendiu de vegetație a fost înregistrat în seara zilei de 08 martie în localitatea Ruseștii Noi, raionul Ialoveni. Aici, focul a afectat peste 3 ha de stufăriș. La fața locului a intervenit un echipaj al salvatorilor și pompierilor. Alte 15 ha de iarbă și vegetație uscată au fost nimicite în comuna Stăuceni din municipiul Chișinău. La fața locului pentru lichidarea incendiului au intervenit pompierii. Tot de intervenția angajaților IGSU a fost nevoie în localitățile Hăncăuți și Șofrâncani, raionul Edineț, unde focarele de iarbă aprinsă au distrus peste 9 ha de teren. La Cantemir salvatorii din sudul țării au lichidat 3 ha de vegetație aprinsă în localitatea Constantinești. În urma incendiilor nu au fost raportate victime.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat oamenii să nu aprindă vegetația uscată, gunoiul menajer și stufărișul. În condiții de temperaturi ridicate, umiditate redusă și vânt orice scânteie poate provoca incendii de proporții. În situații de risc persoanele sunt îndemnate să apeleze Serviciul 112.