3462 de cereri pentru acces în zona de frontieră, înregistrate la doar trei săptămâni de la lansarea E-PERMIS

În primele trei săptămâni de la lansarea Sistemului Informațional ”E-PERMIS” au fost înregistrate 3 462 de cereri privind eliberarea permisului electronic de acces în zona de frontieră pentru persoane, dintre care un număr de 2 340 de cereri au fost semnate și eliberate, iar 1 122 sunt în proces de examinare. Totodată, pentru ambarcațiuni au fost înscrise 44 de cereri privind accesul în zona de frontieră, dintre care 26 semnate, iar 18 sunt la examinare.

Mar 13, 2023 - 13:58
Urmărește-ne peGoogle news
3462 de cereri pentru acces în zona de frontieră, înregistrate la doar trei săptămâni de la lansarea E-PERMIS
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

În contextul informării prealabile a Poliției de Frontieră despre prezența în zona de frontieră au fost înregistrate 28 de cereri din partea cetățenilor.

De punctat că termenul de examinare a unei cereri pentru un permis electronic de acces în zona de frontieră, variază de la o zi la cinci zile. 

La fel, cele mai solicitate localități pentru acces în zona de frontieră au fost din responsabilitatea Sectoarelor Tudora – 1, Olănești, Cuconești, Costești și Cahul, iar ca activitate desfășurată - pescuitul sportiv de amator și agrement.

Amintim că, în luna februarie curent, a fost lansat Sistemul Informațional ”E-PERMIS” din gestiunea Poliției de Frontieră, un serviciu online de eliberare a permiselor de aflare în zona de frontieră. Astfel, cetățenii au posibilitatea de depunere a cererii în format electronic și nu mai sunt obligați să dețină asupra lor permisele de aflare în zona de frontieră pe suport de hârtie, iar polițiștii de frontieră pot verifica existența și valabilitatea actelor respective în regim online.

Accesarea sistemului este posibilă de pe site-ul oficial al Poliției de Frontieră, la capitolul Informații utile, rubrica „E-PERMIS” sau acces direct pe link: epermis.border.gov.md. Pe pagină sunt active mai multe tipuri de servicii, iar pentru utilizatori este și un ghid privind etapele de obținere a permisului electronic de acces în zona de frontieră. Totodată, pentru cetățeni este pus la dispoziție un număr de contact: 022.264.562, unde ofițerii Direcției regim și ordine publică oferă consultații despre corectitudinea îndeplinirii online a permiselor.