Republica Moldova și Polonia vor intensifica cooperarea pe domeniul comercial-economic

13 martie 2023, Chișinău - Intensificarea cooperării bilaterale moldo-poloneze pe segmentul comercial-economic și susținerea parcursului european al țării noastre au constituit principalele subiecte de discuție dintre prim-ministrul Dorin Recean și ambasadorul Poloniei la Chișinău, Tomasz Michał Kobzdej.

Mar 13, 2023 - 14:03
Urmărește-ne peGoogle news
Republica Moldova și Polonia vor intensifica cooperarea pe domeniul comercial-economic
Foto: Guvernul Republicii Moldova

Premierul Dorin Recean a salutat sprijinul consecvent al autorităților de la Varșovia pentru parcursul european al țării noastre și a exprimat aprecierea pentru suportul financiar al Poloniei oferit atât în plan bilateral, cât și în cadrul Platformei de sprijin a Republicii Moldova. Șeful Executivului a punctat că agenda ambițioasă de reforme este orientată pe crearea unor condiții mai bune pentru cetățeni și redresarea economică.

Oficialii au vorbit și despre oportunitățile de aprofundare a cooperării dintre cele două state, prin atragerea investitorilor polonezi în Republica Moldova și organizarea în timpul apropiat a unui forum al oamenilor de afaceri. Totodată, interlocutorii s-au referit și la posibilitatea de fortificare a interacțiunilor moldo-poloneze în ceea ce privește asigurarea stabilității și securității la nivel regional.