IGSU a recepționat un nou lot de ajutoare umanitare cu susținerea OIM Moldova și Biroului Departamentului SUA pentru Populație, Refugiați și Migrațiune

Astăzi, 14 martie 2023 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a recepționat un lot de donație a tehnicii de intervenție din partea Organizației Internaționale pentru Migrație din Moldova și Biroului Departamentului SUA pentru Populație, Refugiați și Migrațiune, în susținerea și suportul persoanelor refugiate din Ucraina. Ceremonia de transmitere a lotului umanitar a fost desfășurată la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență de pe strada Gheorghe Asachi 69 din municipiul Chișinău.

Mar 14, 2023 - 20:39
Urmărește-ne peGoogle news
IGSU a recepționat un nou lot de ajutoare umanitare cu susținerea OIM Moldova și Biroului Departamentului SUA pentru Populație, Refugiați și Migrațiune
Foto: IGSU

La eveniment a participat conducerea IGSU, reprezentată de șeful adjunct al Inspectoratului, locotenent colonel Alexandr Tatarov, dar și coordonatorul în domeniul situațiilor de urgență din cadrul Organizației Internaționale a Migrației, doamna Margo Cara Baars.

Șeful adjunct al Inspectoratului, Alexandr Tatarov a adus sincere mulțumiri și recunoștință OIM Moldova și Guvernului SUA pentru sprijinul acordat. Totodată, a subliniat importanța dotării subdiviziunilor Inspectoratului cu tehnică performantă, care va intensifica și întări capacitățile de reacționare a salvatorilor și pompierilor la situații de criză și urgență.

Lotul de donație, estimat în sumă de peste 163 mii de dolari, cuprinde aeroterme, generatoare, containere (wc, băi), căptușeli pentru corturi, dar și un excavator, care urmează a fi repartizate în subdiviziunile IGSU întru consolidarea capacității în domeniul gestionării fluxului de refugiați.