Droguri în valoare de peste un milion și jumătate de lei ridicate de ofițerii de investigație. Acestea erau comercializate prin intermediul unei aplicații

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, în comun cu ofițerii de urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Ciocana, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău Oficiul Ciocana, au destructurat activitatea ilicită a unui grup infracțional, specializat în comercializarea drogurilor de diferite tipuri prin intermediul aplicaţiei „Telegram”.

Mar 15, 2023 - 18:33
Urmărește-ne peGoogle news
Droguri în valoare de peste un milion și jumătate de lei ridicate de ofițerii de investigație. Acestea erau comercializate prin intermediul unei aplicații
Foto: Poliția Republicii Moldova

Ca urmare a măsurilor speciale de investigaţie și  acţiunilor de urmărire penală efectuate timp de o lună, polițiștii au stabilit că drogurile erau procurate prin intermediul aplicaţiei „Telegram”, iar altele de către consumatorii finali şi diferiţi intermediari prin metoda tranzacţiilor prin reţelele de plăţi electronice.

Banii erau transmiși pe conturile sistemului de plăţi electronice, apoi transferaţi pe alte conturi curente înregistrate după diferite bănci care activează pe teritoriul Republicii Moldova.

La 14 martie, ofițerii de investigație într-un câmp din Durlești au reținut în flagrant un tânăr de 21 de ani (avea rol de curier și realizator), în timpul ridicării dintr-un ascunziș special amenajat 50 de grame de substanțe narcotice (hașiș). 

Ulterior, a fost efectuată percheziția la domiciliu altui tânăr de 19 ani care ar fi administrat un magazin on-line în aplicația Telegram.

În timpul percheziției, polițiștii au  depistat o geantă  ascunsă în rolă, în care se aflau peste 350 de grame de hașiș, MDMA (metamfetamină), marijuana și 2 700 pastile extasy. De asemenea, au  fost  ridicate cinci  telefoane mobile de pe care a fost administrat magazinul on-line, 4.900 de euro,  1100 de dolari SUA și 24.000 de lei, bani obținuți din activitatea infracțională.

Valoarea totală a drogurilor ridicate constituie peste 1.500.000 de lei.

În acest caz, trei persoane printre care și persoana care avea rol de șofer, au fost reținute pentru 72 de ore.  

În continuare se întreprind măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, în scopul stabilirii şi reţinerii altor persoane complici la săvârşirea infracţiunii.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții  riscă închisoare de la 7 la 15 ani.