Poliția de Frontieră și OSCE, discuții pe marginea agendei comune de cooperare

În data de 14 martie 2023, la sediul IGPF a avut loc întrevederea de lucru a conducerii Inspectoratului General al Poliției de Frontieră cu delegația Departamentului Amenințări Transnaționale din cadrul Secretariatului OSCE. Discuțiile s-au axat pe aspectele aferente implementării proiectului „Sprijin pentru instituțiile de aplicare a legii din Moldova ca răspuns la provocările de securitate din regiune”.

Mar 15, 2023 - 18:36
Urmărește-ne peGoogle news
Poliția de Frontieră și OSCE, discuții pe marginea agendei comune de cooperare
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

În cadrul ședinței, șefa adjunctă a Poliției de Frontieră, Diana SALCUȚAN, a mulțumit partenerilor de dezvoltare pentru contribuția adusă la consolidarea capacităților de prevenire și combatere a criminalității transfrontaliere, precum și pentru că au dat curs solicitărilor IGPF cu referire la domeniile de intervenție care necesită o abordare proactivă din perspectiva riscurilor generate de războiul din Ucraina.

Activitatea vizată reprezintă o continuitate a înțelegerilor bilaterale convenite pentru implementarea proiectului, în cadrul căruia Poliția de Frontieră de comun cu alte autorități naționale de aplicare a legii va beneficia de sprijin în domeniile combaterii traficului de arme și muniții, traficului de ființe umane, promovarea integrității personalului și profesionalizarea continuă a acestuia, asigurarea securității aeroportuare și investiții în domeniile de analiză a riscurilor și informațiilor, precum și activității echipelor canine.

În context, părțile au reiterat importanța menținerii unui dialog continuu în vederea intensificării cooperării multidimensionale, inclusiv susținerea  Poliției de Frontieră în asigurarea securității în regiune.