Medalie de bronz pentru Republica Moldova la Campionatul European Under 23 de Lupte Feminine

Lotul Naţional de Lupte Feminine al Republicii Moldova înregistrează rezultate remarcabile la Campionatul European de Lupte Feminine Under 23, ediția 2023, rezervat seniorilor U23, care se desfăşoară în perioada 15-17 martie anul curent, la București (România).

Urmărește-ne peGoogle news
Medalie de bronz pentru Republica Moldova la Campionatul European Under 23 de Lupte Feminine
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

Irina Rângaci a reuşit să obțină medalia de bronz la categoria de până la 68 kilograme (U-23). Ea a reușit să învingă adversare din Germania, Ucraina și Italia. Irina Rângaci este sportiva Centrului de Pregătire a Loturilor Naționale, Maestră Emerită a Sportului, multiplă Campioană Europeană și Mondială. 

Mihaela Samoil, categoria de până la 55 kilograme, s-a clasat pe locul 5. Mihaela este elevă a  Liceului Republican cu Profil Sportiv, Maestră Internațională a Sportului. Sportiva a cedat în fața sportivei din Azerbaijan în finala mică. 

Victoriile obținute de către luptătoarele din Republica Moldova au fost posibile, inclusiv  muncii depuse de antrenorii Lotului Naţional de Lupte feminine Andrei Chiperi și Petru Chiperi care dețin titlul de „Antrenor Emerit”.

Participarea la competiție a fost posibilă datorită sprijinului financiar al Ministerului Educației și Cercetării (MEC), iar sportivele și antrenorii vor beneficia de premii bănești oferite de către minister.

Ministerul Educației și Cercetării adresează felicitări sportivelor și antrenorilor, urându-le mult succes și noi victorii.