Concursul ,,Târgul Național al Firmelor de Exercițiu” și-a desemnat învingătorii

Dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor prin simularea proceselor dintr-o firmă reală este unul dintre scopurile Concursului ,,Târgul Național al Firmelor de Exercițiu”, organizat de Ministerul Educației și Cercetării la Centrul de Excelență în Economie și Finanțe. Competiția s-a desfășurat în perioada 9 martie-16 martie 2023 și a întrunit 53 de firme de exercițiu din 13 instituții de învățământ profesional tehnic.

Urmărește-ne peGoogle news
Concursul ,,Târgul Național al Firmelor de Exercițiu” și-a desemnat învingătorii
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

Elevii au avut posibilitatea să simuleze operațiuni și procese economice specifice mediului real de afaceri: contractare, negociere, documente necesare, comunicare cu clienții, prezentarea firmei, promovarea firmei, vizibilitatea firmei, crearea unei reclame, crearea unui catalog de produse etc.

Elevii au concurat  pentru titlurile de:  „Cel mai bun promoter”, „Cea mai reprezentativă mascotă”, „Cel mai bun consultant/negociator”, „Cea mai reprezentativă identitate corporativă”, „Cel mai bun catalog”, „Cel mai bun spot publicitar”, „Cea mai bună promovare pe rețele de socializare”.

În activitățile Târgului au fost implicați circa 800 de elevi coordonați de 27 profesori. 

„Elevii au condus în mod real negocieri, au învățat să facă afaceri, dar cel mai important e că la competițiile de acest tip își dezvoltă încrederea în forțele proprii. Experiența de a conduce direct negocierile și de a dezvolta spiritul de echipă care se poate acumula cu succes numai exersând în condiții practic reale”, a menționat Silviu Gîncu, șef Direcție învățământ profesional tehnic la Ministerul Educației și Cercetării.

Fiecare firmă care a concurat a primit câte o cupă și o diplomă, iar cele clasate pe    locul I s-au învrednicit de premii bănești a câte 3 mii de lei. Lista învingătorilor o puteți accesa aici.

Participarea la această competiție a fost benefică atât pentru elevi, cât și pentru profesori, care au fost la înălțime în egală măsură. Concursul ,,Târgul Național al Firmelor de Exercițiu”, organizat de Ministerul Educației și Cercetării contribuie la pregătirea elevilor pentru încadrarea cu succes în câmpul muncii.