IGSU a participat la reuniunea preparatorie a Misiunii Peer Review în Moldova desfășurată la Bruxelles

În perioada 15 – 17 martie 2023 conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, reprezentată de șeful adjunct al Inspectoratului, locotenent colonel Alexandr Tatarov a participat la reuniunea preparatorie a misiunii de evaluare a sistemului de protecție civilă al Republicii Moldova (Peer Review).

Urmărește-ne peGoogle news
IGSU a participat la reuniunea preparatorie a Misiunii Peer Review în Moldova desfășurată la Bruxelles
Foto: IGSU

Ședința a avut loc în cadrul Centrului European de Coordonare a Răspunsului la Situații de Urgență din orașul Bruxelles, Belgia. Evenimentul a fost desfășurat cu participarea  reprezentanților Direcției generale protecție civilă și operațiuni umanitare europene a Comisiei Europene, dar și experților din România, Polonia, Franța, Germania, Suedia și Letonia.

În cadrul activităților, participanții au pus în discuție aspectele privind desfășurarea Misiunii Peer Review, care va cuprinde domeniile de prevenire, pregătire, răspuns, atenuare, dar și revenire la normalitate în caz de dezastre. Tot aici, participanții au vorbit despre raportul final cu privire la capacitățile actuale ale Republicii Moldova în domeniul managementului riscului de dezastre, care va fi livrat țării noastre după finalizarea misiunii. Acesta va cuprinde o serie de recomandări în vederea alinierii Republicii Moldova la cerințele și standardele UE.

Misiunea de evaluare a sistemului de protecție civilă al Republicii Moldova urmează să se desfășoare în perioada 25 – 28 aprilie 2023 și are drept scop inițierea procedurilor de integrare a Republicii Moldova la Mecanismul de Protecție Civilă al UE.