Percheziții domiciliare la un bănuit în organizarea migrației ilegale

Un conațional ar fi pretins și primit de la un cetățean ucrainean o suma de 2 500 dolari SUA pentru a-i facilita trecerea ilegală din Ucraina în Republica Moldova.

Mar 21, 2023 - 13:13
Urmărește-ne peGoogle news
Percheziții domiciliare la un bănuit în organizarea migrației ilegale
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Cazul privind organizarea migrației ilegale a fost documentat de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud, în coordonare cu procurorii PCCOCS oficiul Sud.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigații și de urmărire penală întreprinse de polițiștii de frontieră s-a stabilit că, un conațional organiza traversarea frauduloasă a frontierei moldo-ucrainene, în regiunea de Sud a țării, prin ocolirea punctelor de trecere a frontierei de stat. Cetățeanul moldovean ar fi pretins de la un bărbat ucrainean 2 500 dolari SUA, pentru a-l ajuta să ajungă ilegal din Ucraina în Republica Moldova. 

Astfel, săptămâna trecută, în rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliul persoanei bănuite, de către ofițerii de investigație și ofițerii de urmărire penală ai Direcției regionale SUD au fost ridicate mai multe obiecte care vor fi folosite în calitate de probe în cauza penală.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă a fi atras la răspundere penală conform art. 362/1, al. 3) lit. a) Cod Penal al Republicii Moldova.

De amintit că până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești, persoana vizată în dosarul penal se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.