Ministra Veronica Sirețeanu a participat la evenimentul de aniversare a 12 ani de la crearea P.P. Monitor Fiscal FISC.MD

30 martie 2023, Chișinău – Ministra Finanțelor Veronica Sirețeanu a participat astăzi la deschiderea evenimentului aniversar dedicat celei de-a 12-a aniversare de la crearea Publicației Periodice (P.P) Monitor Fiscal FISC.MD. Evenimentul a întrunit vorbitori din diverse instituții publice, dar și reprezentanți ai mediului de afaceri, iar tematica pusă în discuție s-a referit la aspectele aferente nerezidenților.

Mar 30, 2023 - 21:33
Urmărește-ne peGoogle news
Ministra Veronica Sirețeanu a participat la evenimentul de aniversare a 12 ani de la crearea P.P. Monitor Fiscal FISC.MD
Foto: Ministerul Finanțelor

În discursul său, dna Sirețeanu a remarcat rolul important al publicației în asigurarea informării publicului, adresând următorul mesaj: „Astăzi, vreau să felicit Monitorul fiscal FISC.md pentru faptul că a ajuns la 12 ani de activitate. Sunt 12 ani, de când poziția Serviciului Fiscal de Stat este prezentată în mod oficial prin intermediul unei publicații periodice. Mândră să fiu printre autori, și chiar cred că în toți acești ani revista a devenit din ce în ce mai bună”.  

Cu referință la subiectul abordat în cadrul evenimentului, ministra a comunicat că la Minister există un grup de lucru care se ocupă de subiectul privind nerezidenții, iar organizarea acestui eveniment este valoroasă și importantă pentru instituție.

 “În acest an planificăm să finalizăm toate exercițiile ce țin de politică fiscală și vamală până la 1 iulie, de aceea, este bine să ne mobilizăm organizat și să încercăm să targetăm toate aspectele cât mai simplu și mai clar în ceea ce privește subiectul nerezidenților”, a precizat dna Sirețeanu.

De la Ministerul Finanțelor, la eveniment a participat și dna Corina Alexa, șefa Direcției politici fiscale și vamale, care a vorbit în cadrul primului panel despre reglementarea normativă aferentă modului de impozitare a nerezidenților. 

Înregistrarea evenimentului poate fi urmărită aici https://bit.ly/40up7OD