Prioritățile pentru colaborarea comună, discutate de ministra Sirețeanu cu membrii FIA

Ministra Veronica Sirețeanu și secretarul de stat al Ministerului Olga Golban s-au întâlnit ieri, 6 aprilie curent, cu membrii Asociației Investitorilor Străini din Moldova (FIA).

Apr 7, 2023 - 12:06
Urmărește-ne peGoogle news
Prioritățile pentru colaborarea comună, discutate de ministra Sirețeanu cu membrii FIA
Foto: Ministerul Finanțelor

În cadrul întâlnirii, participanții și-au exprimat interesul față de planurile, viziunile și strategiile Ministerului Finanțelor pe termen mediu și lung.

Discuțiile au vizat subiecte legate de necesitatea dezvoltării politicilor pentru atragerea investițiilor, crearea și menținerea locurilor de muncă; prevederile noului Cod Vamal al Republicii Moldova; taxa de ambalare, implementarea responsabilității extinse a producătorului și altele.

Părțile au discutat și despre impactul investițiilor străine directe asupra economiei moldovenești, inclusiv contribuția acestora la formarea bugetului de stat, concluzii formulate în Studiul întocmit de Asociație.

Ministra Sirețeanu și-a exprimat deschiderea față de cooperarea constantă cu bussinessul și a menționat necesitatea menținerii unui dialog permanent între autorități și comunitatea de afaceri.

La rândul lor, membrii FIA și-au exprimat disponibilitatea de a contribui, prin expertiza și propunerile lor concrete, la ajustarea cadrului investițional existent.