Președinta Maia Sandu a înmânat „Ordinul Republicii” colectivului Clubului Sportiv de Dans „Codreanca” și distincții de stat pentru antrenori

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a înmânat astăzi Clubului Sportiv de Dans „Codreanca”, în cadrul unei ceremonii oficiale, distincția „Ordinul Republicii” pentru propagarea dansului sportiv, dezvoltarea potențialului artistic și sportiv al tinerilor dansatori și pentru promovarea bunei imagini a Moldovei peste hotarele țării.

Apr 14, 2023 - 14:24
Urmărește-ne peGoogle news
Președinta Maia Sandu a înmânat „Ordinul Republicii” colectivului Clubului Sportiv de Dans „Codreanca” și distincții de stat pentru antrenori
Foto: Președinția Republicii Moldova

Au primit distincții de stat și trei antrenori ai Clubului: distincția „Ordinul Republicii” i-a fost conferită antrenoarei principale, Svetlana Gozun, iar Elena Gozun și Nicolai Oreșchin au fost onorați cu titlul onorific de „Maestru în Artă”. Antrenorii au fost premiați în semn de înaltă apreciere a talentului și măiestriei profesionale, pentru merite în dezvoltarea artei coregrafice și promovarea dansului sportiv.

Sandu a subliniat contribuția considerabilă a acestor artiști la ridicarea standardelor coregrafice la cote mondiale și la crearea noilor generații de campioni. Decretul a fost semnat de Președinta Maia Sandu cu prilejul împlinirii a 50 de ani a Clubului Sportiv de Dans „Codreanca”. Astăzi „Codreanca” înseamnă circa 20.000 de discipoli și antrenori care activează în mai multe țări ale lumii și are în palmares 43 medalii de aur, 33 de argint și 26 medalii de bronz obținute la Campionate Mondiale și la Campionate Europene.