Un grup de tineri din cadrul Liceului Teoretic „Orizont” au avut parte de activități de instruire în domeniul primului ajutor oferite de salvatori

Recent, 34 de elevi din clasele a VIII și a X-a din cadrul Liceului Teoretic „Orizont” din orașul Durlești au fost instruiți de salvatorii din cadrul Direcției regionale căutare-salvare nr.1 a IGSU din capitală în domeniul acordării primului ajutor.

Apr 18, 2023 - 11:21
Urmărește-ne peGoogle news
Un grup de tineri din cadrul Liceului Teoretic „Orizont” au avut parte de activități de instruire în domeniul primului ajutor oferite de salvatori
Foto: IGSU

Activitatea s-a desfășurat în incinta instituției de învățământ, iar tinerii au avut parte de mai multe activități informative și interactive demonstrate de salvatori, dar și paramedici SMURD.

Specialiștii în domeniu au explicat și prezentat elevilor tehnicile de intervenție necesare de întreprins în caz de stop cardio-respirator, dar și în cazul obstrucției acute a căilor respiratorii.

De asemenea, angajații SMURD au demonstrat adolescenților acțiunile de prim ajutor pentru salvarea persoanelor inconștiente. O atenție deosebită a fost acordată regulilor de siguranță în timpul scăldatului, fiind prezentate măsurile de salvare în caz de înec.

Tinerii s-au implicat activ în activitățile organizate, dar și au avut posibilitatea de a exersa pe manechine manevrele de resuscitare a maturilor și a copiilor în scopul salvării vieților omenești.

Scopul acestor activități ține de prevenirea cazurilor de risc, dar și a situațiilor fatale în urma neacordării la timp a primului ajutor persoanelor aflate în situații de urgență.

Astfel de activități sunt desfășurate sistematic de angajații IGSU în vederea informării și instruirii tinerii generații în domeniul bazelor securității vieții și acordării primului ajutor calificat.