Medalie de bronz pentru Republica Moldova la Campionatul European de Lupte Libere

Lotul Național de Lupte Libere al Republicii Moldova înregistrează rezultate remarcabile la Campionatul European, ediția 2023, rezervat seniorilor care se desfășoară în perioada 17-19 aprilie anul curent în or. Zagreb (Croația).

Apr 19, 2023 - 11:25
Urmărește-ne peGoogle news
Medalie de bronz pentru Republica Moldova la Campionatul European de Lupte Libere
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

Sportivul Școlii Sportive Rezerve Olimpice, Maestrul Internațional al Sportului, Vasile Diacon a reuşit să obțină medalia de bronz în categoria de până la 70 kilograme, reușind să învingă adversari din Slovacia, Armenia și din Germania, ultimul fiindu-i adversar în lupta pentru medalia de bronz. Sportivul din țara noastră a cedat doar în semifinală cu scorul de 1 la 4 în fața vicecampionului olimpic Haji Aliyev din Azerbaidjan.

Victoriile obținute de către luptătorul din R. Moldova s-au datorat muncii prodigioase ai Antrenorilor Emeriți, antrenorii lotului Naţional de lupte libere, Roman Dermenji și Boris Savva, dar și antrenorului personal  Anatolie Zacon.

Participarea la competiție a fost posibilă datorită sprijinului financiar al Ministerului Educației și Cercetării, iar sportivul și antrenorii vor beneficia de premii bănești oferite de către Minister.

Ministerul Educației și Cercetării adresează felicitări sportivului, antrenorilor și Federației de Lupte, urându-le mult succes și noi victorii!