Întrevedere a conducerii Ministerului Finanțelor cu reprezentanții Băncii Germane KfW

27 aprilie 2023, Chișinău - La sediul Ministerului Finanțelor a avut loc o întrevedere a ministrei Veronica Sirețeanu și secretarului de stat Ion Gumene cu reprezentanții delegației Băncii Germane de Dezvoltare KfW, condusă de Michael Evers, director regional pentru Europa de Est, Caucaz și Asia Centrală, împreună cu ambasadoarea Germaniei, Margret Eubber.

Apr 27, 2023 - 11:24
Urmărește-ne peGoogle news
Întrevedere a conducerii Ministerului Finanțelor cu reprezentanții Băncii Germane KfW
Foto: Ministerul Finanțelor

Părțile au discutat despre colaborarea extinsă dintre Minister și bancă, inclusiv portofoliul și evoluția proiectelor finanțate de KfW în Moldova, dar și alte subiecte de interes comun.

Ministra Finanțelor a remarcat faptul că planurile și prioritățile ministerului sunt strâns corelate cu agenda generală a Guvernului, fiind orientate spre performanță și investiții care să genereze o creștere economică sustenabilă, susținută de o disciplină bugetar-fiscală. La fel, dna Ministră a mulțumit pentru suportul semnificativ acordat Republicii Moldova de către Germania, în special pe dimensiunea de asistență tehnică și financiară.

Delegația KfW a apreciat prioritățile din agenda actualului Guvernul și a reiterat deschiderea spre continuarea colaborării și realizării anumitor proiecte comune.

KfW este banca care gestioneză fondurile de asistență externă ale Republicii Federale Germane. Banca este prezentă în Republica Moldova din anul 1999, iar la începutul anului 2015, KfW a deschis reprezentanța sa la Chişinău.