Campionii Cupei mondiale la para powerlifting au revenit în țară

Lotul național paralimpic la powerlifting a revenit acasă după ce a înregistrat rezultate remarcabile la Cupa Mondială, ediția 2023, rezervată seniorilor și juniorilor.

Urmărește-ne peGoogle news
Campionii Cupei mondiale la para powerlifting au revenit în țară

Echipa Republicii Moldova a obținut trei medalii de aur la acest eveniment sportiv care s-a desfășurat în perioada 28 aprilie – 01 mai 2023 în or. Tbilisi, Georgia. Medaliații cu aur - Ștefan Roșca, Larisa Marinencova, Egor Briculschi și ceilalți membri ai lotului și antrenorii acestora au fost întâmpinați la Aeroportul Național de secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Sergiu Gurin. 

Oficialul a felicitat echipa pentru performanțele obținute și a menționat că aceste rezultate reprezintă un prilej justificat de mândrie pentru toată țara. Totodată, Sergiu Gurin a subliniat rolul important care le revine antrenorilor lotului național de para powerlifting - Dumitru Prodan și Zinaida Iov. 

Participarea lotului național la competiția de la Tbilisi a fost posibilă datorită sprijinului financiar al Ministerului Educației și Cercetării (MEC). Sportivii medaliați și antrenorii acestora vor beneficia de premii bănești din partea MEC în cadrul Galei Sportului, organizată tradițional la sfârșitul anului.