Lotul Național de Judo se pregătește de Campionatul Mondial de la Doha

Lotul Național de Judo se pregătește pentru participarea la Campionatul Mondial care va avea loc în orașul Doha, Qatar, în perioada 5-14 mai curent. Din echipă fac parte cei mai titrați judokani din Republica Moldova, printre ei fiind Mihail Latîșev, campion mondial U21 din anul 2022, Denis Vieru, medaliatul cu bronz de la mondialele din anul 2022, campionul european, Victor Sterpu, Oxana Diacenco și Adil Osmanov, medaliații cu bronz la europenele U23 din 2022 și alți sportivi de valoare. În ajunul competiției, sportivii au fost vizitați de secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Sergiu Gurin.

Mai 2, 2023 - 22:55
Urmărește-ne peGoogle news
Lotul Național de Judo se pregătește de Campionatul Mondial de la Doha
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

Oficialul a discutat cu echipa națională și le-a transmis un mesaj de susținere și încurajare echipei naționale. „Această competiție are un rol extrem de important și pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris-2024. Republica Moldova are sportivi de talie mondială. Sunt sigur că străduința, eforturile și sacrificiile depuse de membrii echipei se vor reflecta în rezultatul final al competiției. Nu uitați că acasă toată societatea vă susține și o să vă aștepte ca pe eroi, indiferent de rezultatul obținut’’, a menționat Sergiu Gurin.

Ministerul Educației și Cercetării susține sportul și mișcarea sportivă din Republica Moldova, inclusiv participarea loturilor naționale la diverse competiții internaționale.