La Chișinău a început Olimpiada Republicană de Geografie

172 de elevi din întreaga țară participă, în perioada 07–09 mai 2023, la Olimpiada Republicană de Geografie. Competiția este organizată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației și Cercetării și se desfășoară în cadrul Universității de Stat din Moldova (USM).

Mai 8, 2023 - 13:54
Urmărește-ne peGoogle news
La Chișinău a început Olimpiada Republicană de Geografie
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

Prezent la festivitatea de deschidere a olimpiadei, Anatolie Topală, ministrul Educației și Cercetării, a felicitat participanții pentru performanțele obținute la etapele anterioare ale competiției, îndemnându-i să-și dezvolte continuu competențele de cercetare în acest domeniu.

„Mă bucur să văd aici tineri pasionați de studierea avansată atât a mediului înconjurător, cât și a geopoliticii, fenomenelor naturale, a relațiilor dintre popoare. Vă urez să aveți inspirație în rezolvarea subiectelor propuse în cadrul competiției”, a menționat ministrul.

La olimpiadă participă elevi ai claselor IX-XII. Competiția se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care au loc în perioada 17 februarie – 22 mai 2023.

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei s-a desfășurat în blocul 2 al Universității de Stat din Moldova și a fost organizată cu suportul Ansamblului de Dans sportiv „Versia” din cadrul Centrului Republican pentru Copii şi Tineret ARTICO și a Școlii muzical-corale pentru copii din cadrul Liceului Teoretic „Nicolai Gogol” din Chișinău.

Probele de concurs vor fi organizate pe parcursul zilei de luni, 08 mai, în sălile de studii ale USM, iar festivitatea de premiere a câștigătorilor va avea loc marți, 09 mai, ora 12:00, în Aula Regina Maria, blocul central al universității.