Peste 400 de gimnaste din țară și de peste hotare participă la Turneul Internațional „SPRING CUP”, ediția 2023

Peste 400 de gimnaste din Republica Moldova și de peste hotare participă, în perioada 11-12 mai, la Turneul Internațional „SPRING CUP”, ediția 2023. Evenimentul este organizat de Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice, sub egida Ministerului Educației și Cercetării.

Mai 12, 2023 - 21:30
Urmărește-ne peGoogle news
Peste 400 de gimnaste din țară și de peste hotare participă la Turneul Internațional „SPRING CUP”, ediția 2023
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

Pentru concurs, tinerele au pregătit mai multe numere sportive. În premieră,  prima zi a turneului a culminat cu un show coregrafic și artistic, cu dansuri populare și moderne. 

Prezent la eveniment, secretarul de stat în domeniul tineretului și sportului Sergiu Gurin a adresat un mesaj de felicitare organizatorilor și participanților la turneu. Totodată, oficialul a încurajat practicarea sportului și participarea la competiţiile sportive.

„Sportul ajută la bunăstarea fizică și psihică, are rol educativ și promovează valori sociale esențiale. Iată de ce, vă îndemn să continuați practicarea activă a sportului, fără a neglija însă studiile. Iar Ministerul Educației și Cercetării va continua să susțină sportul, dat fiind faptul că dezvoltarea domeniilor de tineret și sport reprezintă o prioritate a instituției”, a menționat Sergiu Gurin. 

Evenimentul se desfășoară în perioada 11-12 mai, la „Chişinău Arena". Turneul este organizat în contextul marcării „Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice”, care contribuie la promovarea și dezvoltarea sportului din țara noastră. Ultimul turneu a avut loc în anul 2019.