Secretarul de stat Vasile Cușca a vizitat centrele de plasament pentru persoane vârstnice și cu dizabilități din localitatea Cocieri

Secretarul de stat Vasile Cușca a vizitat astăzi Centrul de plasament pentru persoane vârstnice și persoane cu dizabilități și Centrul de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități (adulte) din localitatea Cocieri, r-nul Dubăsari, unde s-a întâlnit cu managerii, angajații și beneficiarii celor două instituții rezidențiale.

Mai 16, 2023 - 21:45
Urmărește-ne peGoogle news
Secretarul de stat Vasile Cușca a vizitat centrele de plasament pentru persoane vârstnice și cu dizabilități din localitatea Cocieri
Foto: Ministerul Muncii și Protecției Sociale

Subiectele abordate în cadrul întâlnirilor s-au referit la activitatea centrelor menționate, problemele și dificultățile întâmpinate de manageri în gestionarea acestora, precum și necesitățile pentru a asigura servicii de calitate beneficiarilor.

Totodată, s-a discutat și despre proiectul de ajustare a Programului național de dezinstituționalizare a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale și psihosociale din instituțiile rezidențiale gestionate de Agenția Națională Asistență Socială pentru anii 2018-2026, care se află în curs de elaborare de către Minister și care se axează preponderent pe prevenirea instituționalizării și crearea de servicii la nivel comunitar.

În prezent, Centrul de plasament pentru persoane vârstnice și persoane cu dizabilități Cocieri găzduiește 103 beneficiari, iar în Centrul de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități (adulte) com. Cocieri, r-nul Dubăsari sunt plasate 315 persoane.