Ministrul Alexei Buzu a participat la evenimentul de închidere a proiectului EVA – „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”

Ministrul muncii și protecției sociale Alexei Buzu a participat la evenimentul de închidere a proiectului EVA – „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF.

Mai 17, 2023 - 13:45
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Alexei Buzu a participat la evenimentul de închidere a proiectului EVA – „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”
Foto: Ministerul Muncii și Protecției Sociale

La eveniment, au fost prezentate rezultatele proiectului EVA, provocările și lecțiile învățate în promovarea egalității de gen și eliminarea violenței împotriva femeilor și copiilor în raioanele Cahul și Ungheni.

„Proiectul EVA reprezintă un sprijin important pentru Ministerul Muncii și Protecției Sociale în procesul de promovare a egalității de gen, demonstrându-şi beneficiile la nivel local pentru femei, bărbați, cât și pentru băieți, fete. Vă felicit pentru curajul de a fi promotori ai egalității de gen și vă îndemn să împărtășiți experiențele și lecțiile învățate, astfel încât promovarea egalității de gen să nu fie o practică implementată nu doar în Cahul și Ungheni, dar la nivel de țară. Suntem deschiși să colaborăm cu partenerii noștri pentru a implementa proiecte, care să asigure oportunități egale pentru femeile și bărbații din Republica Moldova”, a menţionat Alexei Buzu.

În proiectul EVA au participat 24 de localități din raioanele Cahul și Ungheni, accentul fiind pus pe integrarea dimensiunii de gen în politicile și bugetele publice locale și combaterea violenței domestice împotriva femeilor și copiilor.

Totodată, s-a mizat pe implicarea mai activă a femeilor în procesul decizional la nivel local și conștientizarea de către organizațiile nonguvernamentele și a societății, în general, a faptului că egalitatea de gen are impact asupra dezvoltării durabile a comunității. De asemenea, au fost inițiate programe de prevenire a violenței față de copii, care au fost implementate în școlile din localitățile participante.