Membrii Forumului pentru Asigurarea Calității în Învățământul Profesional Tehnic din 11 țări, reuniți la Chișinău

Republica Moldova a găzduit Forumul pentru Asigurarea Calității în Învățământul Profesional Tehnic (ÎPT) al European Training Foundation (ETF Quality Assurance Forum). Scopul general al Forumului a fost de a oferi țărilor membre sprijin pentru îmbunătățirea sistemelor naționale de asigurare a calității.

Mai 19, 2023 - 17:26
Urmărește-ne peGoogle news
Membrii Forumului pentru Asigurarea Calității în Învățământul Profesional Tehnic din 11 țări, reuniți la Chișinău
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

La deschiderea oficială a evenimentului secretara de stat Galina Rusu a mulțumit participanților pentru conlucrarea pe parcursul anilor și a informat membrii forumului despre obiectivele principale și politicile Ministerului Educației și Cercetării în domeniul asigurării calității, dar și despre rezultatele obținute de Republica Moldova pe această dimensiune. De asemenea, Galina Rusu a menționat că: „asigurarea unui proces educațional de calitate pentru toate nivelurile de învățământ este principala prioritate a ministerului”.

Membrii Forumului, reprezentanți ai ministerelor educației și agențiilor de asigurare a calității, din 11 țări, au vizitat o serie de instituții de învățământ profesional tehnic din țara noastră, unde au avut interviuri și discuții cu diverse părți interesate: manageri de instituții publice și private, cadre didactice, elevi, absolvenți și angajatori, inclusiv de la ANACEC și Ministerul Educației și Cercetării.

Evenimentul a fost organizat de Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC) și s-a axat pe evaluarea eficienței mecanismelor de evaluare externă a calității programelor și instituțiilor de învățământ profesional tehnic. Totodată, membrii Forumului au avut posibilitatea de a învăța, a face schimb de experiență, a se inspira și a pune bazele unor noi cooperări cu colegii din alte țări.