Polițiștii de frontieră instruiți în domeniul controlului radioactiv și chimic

Angajații Poliției de Frontieră din cadrul subdiviziunilor regionale și Aeroportul Internațional Chișinău au participat la un curs de instruire specializată: „Utilizarea Complexului Mobil de Detecție a Radiației și a echipamentului special de detectarea materialelor radioactive și nucleare”. Cursul a fost organizat în cadrul Proiectului SLD/NSDD cu privire la prevenirea și combaterea contrabandei cu substanțe nucleare.

Mai 23, 2023 - 11:54
Urmărește-ne peGoogle news
Polițiștii de frontieră instruiți în domeniul controlului radioactiv și chimic
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Orele de curs s-au desfășurat în scopul consolidării cunoștințelor în domeniul controlului radioactiv, precum și dezvoltarea aptitudinilor de aplicare în practică a Complexului Mobil de Detecție a Radiației și a echipamentului special din dotarea IGPF.

Polițiștii de frontieră au fost familiarizați cu noțiunile generale despre radiație și radioprotecție, tipurile de materiale radioactive, tehnicile inspecției secundare, procedura de operare în cazul de alarmă radioactivă. De asemenea, s-a trecut și corectitudinea utilizării tehnicii portabile destinate detectării, identificării și localizării surselor radioactive.

Cursul a fost încheiat cu evaluarea cunoștințelor, în baza căreia toți participanții au obținut certificate.