IGSU: Școala Securității continuă în raioanele țării

Școala Securității “Împreună reducem riscurile” ediția 2023, continuă în raioanele țării. Astfel, în aceste zile activități cu implicarea copiilor au loc în municipiul Chișinău și raioanele Căușeni, Bălți, Orhei, Hâncești, Cahul, Edineț, UTA Găgăuzia și Soroca.

Mai 25, 2023 - 11:27
Urmărește-ne peGoogle news
IGSU: Școala Securității continuă în raioanele țării
Foto: IGSU

Aici, tinerii demonstrează forță și rezistență la atelierele de lucru și concursuri interactive organizate de salvatori. Pe parcursul întregii zile, elevii parcurg o distanță cu mai multe obstacole în cadrul concursului “Ștafeta Combinată”. Totodată, la competiția “Desfășurarea de luptă”, copiii au posibilitatea să stingă focare refulând apa din furtunuri, dar și îmbrăcarea uniformei de pompier contra cronometru la concursul „Echiparea”.

De asemenea, angajații Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare organizează ateliere de lucru la care participanții învăță regulile de acordare a primului ajutor calificat în caz de arsuri, luxații, fracturi, dar și manevrele de resuscitare în urma unui stop cardiac, precum și în caz de înec.

Toate etapele taberei „Școala Securității” sunt destinate pregătirii tinerii generații în domeniul bazelor securității vieții și prevenirii riscurilor. Aici, copii își testează rezistența, arată abilitățile de lucru în echipă, învață multe lucruri noi în domeniul prevenirii și reacționării corecte în situații de urgență.

La final cele mai bune echipe vor fi premiate cu cupe și diplome de onoare din partea IGSU.

IGSU a dat start Școlii Securității „Împreună reducem riscurile”, ediția 2023 pe data de 23 mai în raionul Ungheni. În total, 1140 de tineri vor participa la evenimentul anual și vor căpăta deprinderi și cunoștințe noi în domeniul prevenirii riscurilor și siguranței personale.

Școala Securității „Împreună reducem riscurile”, ediția 2023 este organizată în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.