Expoziția de fotografie „Children Telling Stories”, găzduită de Ministerul Muncii și Protecției Sociale

Peste 18 copii și tineri refugiați din Ucraina și-au exprimat trăirile și emoțiile prin intermediul fotografiei, în cadrul unei expoziții cu genericul „Children Telling Stories”, organizate de Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii.

Mai 25, 2023 - 21:26
Urmărește-ne peGoogle news
Expoziția de fotografie „Children Telling Stories”, găzduită de Ministerul Muncii și Protecției Sociale
Foto: Ministerul Muncii și Protecției Sociale

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va găzdui această expoziție timp de aproximativ o lună și jumătate, la inițiativa ministrului Alexei Buzu, în semn de solidaritate cu experiențele dificile prin care au trecut copiii refugiați din Ucraina, de la declanșarea crizei umanitare.

„Copiii ucraineni sunt copiii noștri și avem datoria ca, pe lângă suport și protecție, să ajutăm acești minunați copii să-și recupereze copilăria. Împreună cu echipa mea vom face tot posibilul să-i susținem și să le asigurăm accesul la servicii de calitate”, a specificat ministrul Alexei Buzu.

„Un apus de soare înseamnă sfârșitul zilei, iar după el vine din nou dimineața. Acesta este și un mesaj pentru oameni. La fel ca în fotografie, după apusul de soare, care semnifică problemele majore, va veni o nouă zi însorită. Vreau să le reamintesc oamenilor că nu ar trebui să se concentreze pe problemele lor, deoarece întotdeauna îi așteaptă ceva nou, mai bun. Viața e frumoasă! De aceea trebuie să prețuim momentele frumoase și să ne bucurăm de viață.”

Acesta este mesajul pe care Svetlana, în vârstă de 18 ani, pe care a vrut să-l comunice prin fotografia realizată.