S-a încheiat cea de-a doua rundă de negocieri pe marginea Acordului în domeniul securităţii sociale între Republica Moldova și Confederația Elvețiană

Astăzi, reprezentanții delegației Republicii Moldova și ai delegației Confederației Elvețiene au încheiat cu succes cea de-a doua rundă de negocieri pe marginea Acordului în domeniul securităţii sociale.

Mai 25, 2023 - 21:33
Urmărește-ne peGoogle news
S-a încheiat cea de-a doua rundă de negocieri pe marginea Acordului în domeniul securităţii sociale între Republica Moldova și Confederația Elvețiană
Foto: Ministerul Muncii și Protecției Sociale

Părțile au discutat prevederile Acordului și au convenit să continue dialogul la nivel de experți pe parcursul anului curent. De asemenea, reprezentanții celor două delegații și-au exprimat speranța în menținerea unor relații fructuoase de cooperare pe viitor.

Încheierea Acordului în domeniul securităţii sociale între Republica Moldova și Confederația Elvețiană va contribui la stabilirea unui cadru de garanții sociale pentru lucrătorii migranţi din cele două state, care desfăşoară sau au desfăşurat o activitate legală de muncă şi în prezent domiciliază pe teritoriul unuia din statele contractante.

Amintim că cea de-a doua rundă de negocieri cu Confederația Elvețiană s-a desfășurat în perioada 23-25 mai curent, la Chișinău. Delegația Republicii Moldova a fost condusă de secretara de stat Corina Ajder.

Republica Moldova a încheiat până în prezent Acorduri de securitate socială cu 17 state, din care 14 sunt în vigoare.