Modificările legii privind statutul ofiţerului de informaţii şi securitate, votate în lectură finală

Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 170/2007 privind statutul ofiţerului de informaţii şi securitate a fost aprobat astăzi, 25 mai 2023, de către Parlamentul Republicii Moldova în a doua lectură.

Urmărește-ne peGoogle news
Modificările legii privind statutul ofiţerului de informaţii şi securitate, votate în lectură finală
Foto: SIS

Astfel, a fost redus plafonul minim de vârstă la angajare în funcțiile de subofițeri până la 20 de ani, iar, la angajare, candidații nu vor mai trebui să prezinte carnetul de muncă și cazierul judiciar.

De asemenea, angajații Serviciului vor putea accede într-o funcție de conducere doar în cazul în care au o vechime de serviciu în funcția de ofițer de informații de cel puțin trei ani. Acest lucru va garanta profesionalismul și cunoașterea specificului de activitate al instituției.

Documentul mai prevede anumite facilități pentru ofițerii de informații și securitate: locuință de serviciu care nu poate fi supusă privatizării sau compensarea cheltuielilor pentru închirierea unei locuințe. De asemenea, în cazul detașării sau numirii ofițerului de informații într-o funcție care implică schimbarea localității de domiciliu, fiecare membru al familiei va beneficia de o indemnizație în mărime de 50% din salariul de funcție al ofițerului de informații.