Campania „Cunoaște dreptul tău electoral” a ajuns astăzi la Călărași, Drochia și Rîșcani

Aleși locali și funcționari publici din alte trei raioane ale țării au fost informați, astăzi, despre noile modificări la Codul electoral și legislația conexă. Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, Pavel Postica, a vizitat raionul Călărași, iar membrele Comisiei, Ludmila Lupașco și Dana Munteanu, au discutat cu reprezentanții administrației publice locale din raioanele Drochia și Rîșcani. Întâlnirile se încadrează în cadrul campaniei desfășurate de CEC cu genericul „Cunoaște dreptul tău electoral”.

Urmărește-ne peGoogle news
Campania „Cunoaște dreptul tău electoral” a ajuns astăzi la Călărași, Drochia și Rîșcani
Foto: CEC

Printre subiecte discutate au fost etapele reformei electorale, necesitatea modificării cadrului legal, permanentizarea activității consiliilor electorale de circumscripție și necesitatea de a avea un reprezentant al CEC în teritoriu, particularitățile participării în cadrul alegerilor locale.

Au mai fost discutate și aspecte ce țin de gestionarea și actualizarea listelor, profesionalizarea funcționarilor electorali din teritoriu și necesitatea instruirii obligatorii a potențialilor membri ai organelor electorale.

Reamintim că activitățile din cadrul Campaniei „Cunoaște dreptul tău electoral” vor derula pe parcursul a patru luni, timp în care membri și funcționari din cadrul Aparatului CEC vor informa subiecții electorali despre noile prevederi legale în domeniul electoral. Anterior, acțiuni similare s-au desfășurat în raioanele Glodeni, Strășeni, Ocnița, Dondușeni, mun. Bălți, Briceni și Edineț.

Campania este organizată în cadrul Proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al poporului American oferit prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Ambasadei Marii Britanii la Chișinău oferit prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare.