Instruire în domeniul de comunicare și gestionare a situațiilor de criză

În perioada 23 - 26 mai curent, treisprezece funcţionari de la nivel central şi teritorial au participat la Trainingul interactiv „Formare de formatori în domeniul comunicarea profesională eficientă în mediul multicultural și managementul stresului în situații de urgență”, organizat de către Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților pentru protecția refugiaților ucraineni, resortisanților țărilor terțe și a comunităților gazde”, în colaborare cu Centrul de instruire al Serviciului Vamal.

Mai 26, 2023 - 15:46
Urmărește-ne peGoogle news
Instruire în domeniul de comunicare și gestionare a situațiilor de criză
Foto: Serviciul Vamal al Republicii Moldova

Instruirea a avut ca scop îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor funcționarilor vamali în domeniul comunicării eficiente și gestionării stresului, precum și dezvoltarea abilităților de formator cu aplicarea principilor andragogice și a tehnicilor interactive. Activitatea a fost moderată de 2 traineri naționali.

Agenda evenimentului interactiv a inclus subiecte precum: specificul învățării la adulți, cooperarea dintre formatori în cadrul programelor de instruire, aspecte practice privind planificarea, organizarea şi desfăşurarea sesiunilor de training, tehnici de comunicare asertivă, reziliența, succese și provocări în procesul de comunicare profesională, arderea profesională, tehnici de rezistență la factorii de stres, gestionarea situaţiilor cu potenţial conflictual.

Ca urmare a acestui training, în luna iunie curent, funcţionarii vizaţi vor susţine sesiuni de instruire aferente subiectelor abordate, adresate colegilor din posturile vamale.

Fortificarea nivelului de informare şi reziliență psihologică a angajaților vamali în scopul eficientizării procesului de interacţiune cu persoanele vulnerabile şi gestionare a potenţialelor situaţii de criză la frontieră constituie un deziderat instituțional în contextul regional existent.