Istorie de succes: cu sprijinul Direcției ocuparea forței de muncă Anenii Noi, Dumitru a revenit în câmpul muncii

Dumitru, originar din satul Mereni, raionul Anenii Noi, are 26 de ani și este un tânăr modest, ambițios și dornic să obțină performanțe. A absolvit Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, fiind licențiat în Științe ale sportului, iar în anul 2022 a obținut și titlul de master, însă din cauza gradului sever de dizabilitate nu a reușit să obțină experiență profesională conform profesiei deținute.

Mai 30, 2023 - 14:25
Urmărește-ne peGoogle news
Istorie de succes: cu sprijinul Direcției ocuparea forței de muncă Anenii Noi, Dumitru a revenit în câmpul muncii
Foto: Ministerul Muncii și Protecției Sociale

La finele lunii februarie, Dumitru s-a adresat la Direcția ocuparea forței de muncă (DOFM) Anenii Noi în căutarea unui loc de muncă, ca urmare a reducerii de personal la o întreprindere privată, fiind înregistrat cu statut de șomer cu dreptul de a beneficia de ajutor de șomaj.

În perioada conlucrării cu DOFM Anenii Noi, tânărul a beneficiat de serviciile și măsurile de ocupare a forței de muncă, iar ulterior a fost încurajat de specialiști să participe la concursul pentru ocuparea funcții publice vacante de specialist superior în Serviciul tineret și sport din cadrul Consiliului Raional Anenii Noi. Dumitru a câștigat concursul, astfel reintegrându-se în câmpul muncii.

După angajare, a beneficiat de măsura de stimulare a mobilității forței de muncă, și anume acordarea indemnizației unice de încadrare în mărimea unui salariu mediu lunar pe economie pentru anul precedent. Totodată, deoarece locul de muncă se află într-o altă localitate decât cea unde locuiește efectiv, Dumitru a depus cerere de acordare a subvenției lunare pentru compensarea cheltuielilor de transport pentru persoanele cu dizabilități accentuate sau severe, pentru toată perioada de activitate.

Îi dorim mult succes lui Dumitru și realizări frumoase în activitatea profesională.

Pentru mai multe informații despre măsurile de ocupare a forței de muncă, telefonați la Centrul de apel al ANOFM: 0 8000 1000 (apel gratuit) sau adresați-vă la cea mai apropiată subdiviziune a ANOFM, adresele le găsiți aici: https://anofm.md/ro/subdiviziuni.