Vizita rectorului UTM la ANSA

La data de 29 mai 2023, a avut loc o întâlnire a Directorului general ANSA, dl Radu MUSTEAȚA cu dl Viorel BOSTAN, rectorul UTM. La discuție au participat directorii generali-adjuncți responsabili de domeniile sanitar-veterinar și siguranța alimentelor, dl Manciu Alexandru și dl Talev Afanasi, de asemenea șeful cabinetului directorului general, Aliona Castraveț, cît și șeful direcției Managementul resurselor umane, Eduard Andrușca.

Mai 30, 2023 - 19:43
Urmărește-ne peGoogle news
Vizita rectorului UTM la ANSA
Foto: ANSA

Dl Radu Musteața a menționat despre criza cu care se confruntă Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor în domeniul resurselor umane, totodată a reiterat importanța adaptării ofertei educaționale din RM la cerințele pieței,  în scopul atingerii misiunii Agenției.

În discuții au fost accentuate: importanța implicării tuturor părților la formarea profesională a specialiștilor conform necesităților din domeniul sanitar-veterinar, siguranța alimentelor și fitosanitar.  În scopul îmbunătățirii ofertei educaționale și adaptării la cerințele pieței, a fost înaintată propunerea de a stabili o comunicare permanentă cu șefii departamentelor profesionale din cadrul UTM, pentru a  efectua o analiză a Planului de studii la Programele în cadrul facultăților: Tehnologia alimentelor, Medicină veterinară și Științe Agricole, Silvice și ale Mediului.

Pe viitor, urmează un șir de acțiuni și activități comune UTM-ANSA, ce vor    contribui la integrarea  programelor educaționale actuale la realitățile și necesitățile ANSA.