Ziua de 1 iunie ar putea fi inclusă în lista zilele de sărbătoare nelucrătoare din Codul muncii

Ziua de 1 iunie ar putea fi inclusă în lista zilelor de sărbătoare nelucrătoare, prevăzute de Codul muncii. Guvernul a avizat pozitiv proiectul de lege privind modificarea și completarea Codului muncii al Republicii Moldova, înaintat cu titlul de inițiativă legislativă de către un grup de deputați.

Mai 31, 2023 - 12:25
Urmărește-ne peGoogle news
Ziua de 1 iunie ar putea fi inclusă în lista zilele de sărbătoare nelucrătoare din Codul muncii

Datorită acestei ajustări, părinții vor putea să acorde o atenție sporită copiilor și să petreacă alături de ei ziua de 1 iunie, în care este marcată Ziua Ocrotirii Copilului.

Modificarea este argumentată și de faptul că Ziua Ocrotirii Copilului este inclusă în lista sărbătorilor tradiţionale și a zilelor de odihnă specificate în Hotărârea Parlamentului nr. 433 din 26.12.1990 cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi la zilele de odihnă în Republica Moldova.

De menționat că, actualmente, în Republica Moldova sunt 12 sărbători oficiale declarate zile de odihnă pentru salariați, mai puține decât în alte state europene, unde cel puțin 13 sărbători sunt considerate drept zile de odihnă.