19 absolvenți ai Academiei ”Ștefan cel Mare” a MAI viitori ofițeri a Poliției de Frontieră

Sub genericul ”Rolul Poliției de Frontieră în asigurarea securității naționale și regionale. Cooperarea cu agenția europeană FRONTEX” absolvenții Academiei „Ștefan cel Mare” s-au aflat ieri, 5 iunie 2023, în vizită de prezentare la IGPF.

Iun 6, 2023 - 18:57
Urmărește-ne peGoogle news
19 absolvenți ai Academiei ”Ștefan cel Mare” a MAI viitori ofițeri a Poliției de Frontieră
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Colegii noștri în comun cu ofițerii FRONTEX au salutat interesul tinerilor polițiști de frontieră de a afla mai multe detalii din activitatea frontalieră, oferindu-le ultimele încurajări și îndrumări înainte de a pleca în subdiviziunile de frontieră.

Totodată, absolvenții au avut posibilitatea să cunoască ultimele inovații tehnologice, cu referință la diferitele tipuri de drone care sunt utilizate pe timp de zi și de noapte în controlul și supravegherea frontierei de stat. 

La rândul lor, doi tineri au realizat prezentări cu tematici relevante Poliției de Frontieră, care au trezit admirația audienței. Pentru inițiativă aceștia au primit în dar tricouri personalizate, cu logoul Poliției de Frontieră.

De asemenea, tinerii angajați au fost provocați să participe la un joc online, care presupunea să răspunzi la viteză la 10 întrebări despre Poliția de Frontieră, iar primii trei absolvenți au fost premiați.

La încheierea vizitei Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi a apreciat alegerea tinerilor de a-și face o cariera în Poliția de Frontieră „Am încredere că fiecare dintre voi veți deveni polițiști și polițiste de nădejde la straja hotarelor Republicii Moldova."

Repartizarea tinerilor s-a realizat în funcţie de locul de trai, dar și de media generală de absolvire. În toate cazurilor, dorințele absolvenților au coincis cu propunerile de repartizare la frontieră. După susținerea tezei de licență viitorii ofițeri sunt așteptați la noul loc de serviciu.

Actualmente există mai multe modalităţi de a dobândi calitatea de polițist de frontieră şi anume prin înscrierea la studii la Academia ”Ștefan cel Mare” a MAI, la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei, cu sediul la Ungheni, sau la cursurile de inițiere în profesie, cu 6 luni de studii.