Ministerele de finanțe din Moldova și Polonia vor iniția cooperarea bilaterală în domeniul finanțelor publice

Ministra finanțelor Veronica Sirețeanu împreună cu secretara de stat Olga Golban, au avut o întrevedere cu reprezentantul Ambasadei Poloniei în Kiev, consilier pe chestiuni vamale și fiscale, Bartosz Gruszecki. Această întrevedere are loc urmare a discuțiilor anterioare a dnei Sirețeanu cu omoloaga sa din Polonia, Magdalena Rzeczkowska.

Iun 6, 2023 - 18:58
Urmărește-ne peGoogle news
Ministerele de finanțe din Moldova și Polonia vor iniția cooperarea bilaterală în domeniul finanțelor publice
Foto: Ministerul Finanțelor

Oficialii au discutat chestiuni ce țin de relațiile bilaterale în domeniul finanțelor publice, în special, pe dimensiunea ce vizează politicile de administrare fiscală și vamală.

De asemenea, s-a convenit inițierea elaborării unui memorandum de înțelegere între cele două ministere. Domeniile de cooperare vor fi identificate în procesul de coordonare a documentului.  În principal, cooperarea se va realiza prin expertiză, dezvoltare de capacități, schimb de bune practici, vizite de studiu, misiuni de consiliere etc.

În context, ministra Veronica Sirețeanu a mulțumit dlui Gruszecki, pentru susținere, subliniind disponibilitatea pentru diversificarea relațiilor de cooperare bilaterale.