Proiecte locale implementate în scopul prevenirii și combaterii fenomenului delicvenței juvenile

Inspectoratul General al Poliției în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și PH Internațional susțin în continuare Proiectele locale ale Programului de granturi mici "Împreună pentru o societate mai sigură" direcționate spre soluționarea problemelor de siguranță comunitară.

Iun 8, 2023 - 19:07
Urmărește-ne peGoogle news
Proiecte locale implementate în scopul prevenirii și combaterii fenomenului delicvenței juvenile
Foto: Poliția Republicii Moldova

Prevenirea și combaterea fenomenului delincvenței juvenile, inclusiv sporirea gradului de respectare a legii prin conștientizarea și implicarea necondiționată a tinerilor, constituie obiectivul principal al echipelor, care pe parcursul a cinci luni de zile au realizat o serie de activități diverse și interesante.

Vizite în instituțiile de aplicare a legii, dezbateri, ateliere și concursuri creative, emisiuni și reportaje, piese de teatru cu înscenări tematice, podcasturi, infografice, spoturi video sunt doar câteva dintre activitățile organizate și materialele pregătite de echipele formate din reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale în comun cu polițiștii și tinerii.

Prin această abordare, elevii au posibilitatea să analizeze cazuri reale, să înțeleagă care sunt pașii ce duc la săvârșirea unor acte delicvente și cum să evite potențialele situații de risc.

Ghidați de specialiștii în domeniu, organizatorii activităților au putut să împărtășească tinerilor cât de scumpă este libertatea și cât de importantă este crearea unei culturi sociale bazate pe respectarea legii, care sunt pedepsele ce se aplică minorilor, dar și cât de importante sunt măsurile de prevenție pentru reducerea infracționalității juvenile și protejarea drepturilor tinerilor.

Programul de Granturi Mici "Împreună pentru o comunitate mai sigură" este susținut financiar de către Departamentul de Stat al SUA prin intermediul Biroului Afacerilor Internaționale în domeniul Combaterii Drogurilor și Aplicării Legii.