Studenții de la USM vor învăța profesiile viitorului în două laboratoare performante

La Universitatea de Stat din Moldova (USM) s-au deschis două laboratoare noi pentru studenți, dotate cu echipamente digitale de ultimă generație. Este vorba despre Laboratorul Game Design de la Facultatea de Matematică și Informatică și Laboratorul Producție Multimedia de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării. Spațiile au fost dotate cu computere performante, laptopuri pentru profesori, mobilier ergonomic, toate pentru o predare interactivă, bazată pe aspecte practice.

Iun 8, 2023 - 19:08
Urmărește-ne peGoogle news
Studenții de la USM vor învăța profesiile viitorului în două laboratoare performante
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

Prezent la evenimentul de inaugurare, ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a menționat că pregătirea tinerilor pentru profesiile viitorului este de o importanță majoră pentru țara noastră, întrucât viitorii specialiști pot contribui considerabil la dezvoltarea Republicii Moldova.

„Activitatea de astăzi vine în susținerea inițiativelor lansate de Ministerul Educației  și Cercetării în domeniul învățământului superior. Prin aceste acțiuni ne propunem  modernizarea programelor de studii, deschiderea unor specialități noi, creșterea relevanței pentru cerințele actuale și cele de viitor ale pieței muncii. În această perioadă a rapidității tehnologice și a schimbărilor constante, ne putem pregăti pentru profesiile viitorului prin investiții în educație și prin dezvoltarea competențelor relevante pentru piața muncii”, a menționat Anatolie Topală.

Dotarea laboratoarelor de la USM s-a realizat cu suportul financiar al USAID, Suedia și Marea Britanie, în cadrul proiectului „Tehnologiile Viitorului în Moldova”, iar amenajarea și repararea spațiilor a fost asigurată în parteneriat cu Asociația Industriilor Creative din Moldova (COR).

În anul 2022, în trei universități din țară (Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”) au fost create programe de licență în animație, dezvoltare jocuri și multimedia, având ca scop pregătirea cadrelor calificate în raport cu necesitățile și realitățile pieței muncii.